Dutch

Studiegerelateerde medische testen en onderzoeken

Studiegerelateerde medische testen en onderzoeken

Tijdens de ganse studie vinden de volgende testen en onderzoeken op verschillende tijdstippen plaats:

Vragen over de medische voorgeschiedenis, huidige/vroegere geneesmiddelen, levensstijl, eventuele allergieën van u of van uw kind.

Gewicht – uw gewicht of dat van uw kind wordt gemeten zodat de dosis van het experimentele geneesmiddel of placebo kan worden aangepast aan uw lichaamsomvang of die van uw kind.

Lichamelijk onderzoek – zowel een gedeeltelijk als een volledig lichamelijk onderzoek zal worden uitgevoerd. Het gedeeltelijk lichamelijk onderzoek omvat een beoordeling van de algemene uiterlijke verschijning van u of van uw kind (hoofd, ogen, oren en keel), een onderzoek van uw nek, hart, longen en buik of die van uw kind, en een beoordeling van uw armen, benen en huid of die van uw kind. Het volledig lichamelijk onderzoek omvat daarnaast ook nog een controle van het uitzicht van de genitaliën en een neurologisch onderzoek.

Vitale functies – het studieteam meet de temperatuur, hartslag en ademhaling van u of uw kind. Ze meten ook de bloeddruk met behulp van een opblaasbare band die rond de arm wordt aangebracht.

Tuberculose (TB) test – er wordt een test uitgevoerd om na te gaan of u of uw kind geïnfecteerd bent met TB.

Glucosetest – het studieteam meet hoeveel glucose zich in uw bloed of dat van uw kind bevindt. Een manier om dit te doen is door een continue glucosesensor te gebruiken. Dit is een apparaat dat onder de huid wordt aangebracht. Ze kunnen ook een vingerpriktest gebruiken.

Bloedonderzoeken – bloedstalen worden genomen om uw algemene gezondheid of die van uw kind te controleren en om de aanwezigheid van bepaalde chemische stoffen (waaronder het experimentele geneesmiddel) in uw bloed of dat van uw kind te controleren. Als u of uw kind in staat is om kinderen te krijgen kan uw bloed of dat van uw kind ook worden gebruikt voor het uitvoeren van een zwangerschapstest.

Urinetesten – u of uw kind wordt gevraagd om een urinestaal te geven zodat het studieteam uw algemene gezondheid of die van uw kind kan controleren evenals de aanwezigheid van bepaalde chemische stoffen (waaronder het experimentele geneesmiddel) in de urine. Als u of uw kind in staat is om kinderen te krijgen kan uw bloed of dat van uw kind ook worden gebruikt voor het uitvoeren van een zwangerschapstest.

Mixed Meal Tolerance Test (MMTT) – zodat het studieteam kan meten hoeveel insuline uw lichaam of dat van uw kind produceert als reactie op voedsel. Er zal u of uw kind gevraagd worden om een voedingssupplementendrankje te drinken (dat een evenwichtig mengsel van eiwitten, koolhydraten en vet bevat)

Symptoombeoordeling – het studieteam zal vragen stellen en lichamelijke symptomen observeren. U of uw kind wordt ook gevraagd om vragenlijsten in te vullen over dagelijkse activiteiten (schrijven, eten, aankleden) en over de algehele levenskwaliteit.

Bespreking van eventuele bijwerkingen die werden ondervonden en het gebruik van andere medicatie sinds het laatste bezoek. U of uw kind moet vragenlijsten invullen over hoe u of uw kind zich voelt en hoe T1D uw leven of dat van uw kind heeft beïnvloed of beïnvloedt.